Weekendjournaal 22 t/m 24 september

Weekendjournaal 22 t/m 24 september

Met de Braderie van Boskoop op het programma zijn we het weekend op vrijdag begonnen.

Op deze vrijdag hebben we in ieder geval 2 verdachten van winkeldiefstal afgehandeld. Eén verdachte betrof een first offender en is met een bekeuring in vrijdheid gesteld. de andere winkeldief was een minderjarige jongen van 15. Hij mag naar Bureau Halt.

Op verkeersgebied was er dit weekend voor ons ook genoeg te doen. In de Stationstunnel viel een 82-jarige man. Hij raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Op de N209, Gemeneweg werd een aanrijding met letsel geregistreerd. De aard van de verwondingen viel gelukkig mee.

Op de carpoolplaats bij de Gemeneweg werd een 30-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. Hij weigerde alle medewerking aan de blaastesten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Op de Lijsterlaan vond een aanrijding tussen een auto en een snorfiets plaats. de snorfiets zag te laat dat de auto voor hem afremde om een bus vanuit de halte weg te laten rijden. gevolg was een kop-staart aanrijding met aangezichtsletsel voor de bestuurder van de snorfiets.

Zaterdagochtend werd een lichtmast op de president Kennedylaan platgereden. de veroorzaker is doorgereden. Na een oproep via Twitter kregen wij een belangrijke tip en kon de auto van de veroorzaker worden getraceerd. De bestuurder is aangehouden. Hij bleek nog onder invloed van de avond daarvoor. Betrof een 19-jarige man uit Leimuiden. Hij blies uiteindelijk 675 ug/l. Ook hij heeft, als beginnend bestuurder, zijn rijbewijs in mogen leveren.

Vrijdag op zaterdagnacht rond 04.30 uur kwam er een melding binnen dat er op de Voorofscheweg in Boskoop een vechtpartij had plaats gevonden. Collega’s troffen een man met een bloedende hoofdwond aan. Diverse getuigen wezen 2 mannen aan die ook bij de vechtpartij betrokken waren en mogelijk de man mishandeld zouden hebben. Een van deze mannen had ook een bloedende hoofdwond. De 2 mannen, beiden 31 jaar oud en afkomstig uit Boskoop zijn aangehouden. De recherche doet onderzoek naar de toedracht.

En op zaterdag weer de gebruikelijke Jumbo-winkeldief. Dit keer met een bekeuring (en een winkelverbod) in vrijheid gesteld omdat het de 1e keer was.

De Braderie in Boskoop is overigens prima verlopen. Mooi weer en een goede sfeer zijn belangrijke elementen voor een goed verloop. Kortom geen incidenten die vermeldenswaardig zijn.

Zaterdagavond werd op de Venusstraat een dronken man opgepakt. Liep op blote voeten en was rondom dronken. Mocht zijn roes bij ons uitslapen en met een bekeuring het bureau weer verlaten.

Zondagavond zwaaide een ons bekende 31 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats vriendelijk naar de camera in Julianastraat. Als je inbraken op je geweten hebt en wij weten dit ook is dat niet handig. Door snel handelen van de collega’s kon de man worden aangehouden op de Gaslaan. Recherche doet verder onderzoek.

Op de Lupinesingel werd zondagavond een man mishandeld naar aanleiding van een conflict. De dader vluchtte een woning binnen maar kon daar alsnog worden aangehouden. Betrof een 24 jarige man uit Rotterdam. Alle betrokkenen kennen elkaar.

Op de Kwartelstraat heeft rond 18.45 uur een insluiping in de woning plaatsgevonden. Hierbij zijn 2 mobiele telefoons weggenomen. Heeft u iets verdachtes gezien in die omgeving vragen wij u dit te melden via 0900-8844

Verder hebben we tal van andere incidenten verwerkt. 10x werden we gevraagd te bemiddelen in conflicten, 6x werden we ingezet voor een ongeval/onwelwording waarbij het 3x een reanimatie betrof, 7x geluidsoverlast en 11 keer meldde men een verdachte situatie. Dat laatste is mooi, want zonder melders kunnen wij ook minder snel en gericht optreden. In totaal werd 108 keer dit weekend een beroep op ons gedaan.

^JN

link

Weekendjournaal 22 t/m 24 september