Weekendjournaal

Weekendjournaal

Hierbij weer een verslag van het weekend. Deze keer hebben wij in totaal 59 meldingen ontvangen van uiteenlopende aard ontvangen.

Vrijdag middag hebben 2 jongens geprobeerd via een babbeltruc bij een 94 inwoonster van Alphen ad Rijn naar binnen te praten. Ze gaven aan dat er lekkage was en wilden heel graag de woning in. De 72-jarige vriendin, die bij mevrouw op bezoek was, vertrouwde het niet en heeft de 2 mannen de voordeur gewezen. Gelukkig zijn er geen spullen weg maar wij willen toch iedereen waarschuwen om niemand die u niet kent binnen te laten.

In het begin van vrijdag op zaterdag nacht om 01:00 uur bleek een 23-jarige Alphenaar een deur van een horeca gelegenheid te hebben vernield. Deze meneer is hiervoor aangehouden.

In de vroegte van zaterdag ochtend bleek dat er een heterdaad inbraak plaats vond in een bedrijf aan de Burgemeester Bruinsslotsingel te Alphen. De daders zijn door de eigenaar van het bedrijf overlopen en zijn daarop snel vertrokken. Van de daders ontbreekt nu nog ieder spoor.

Zaterdag middag heeft er op het voetbalveld in Hazerswoude-Dorp een mishandeling plaats gevonden. Een 43-jarige plaatsgenoot is hiervoor aangehouden en de zaak wordt verder door ons behandeld.

Op zaterdag net voor middernacht kwam er een melding binnen van mogelijk een schietpartij op de Prins Bernhardlaan te Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk bleek het een vechtpartij te zijn waar een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 22-jarige man uit Leiden voor zijn aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag is er in Alphen aan den Rijn 1 woninginbraak geweest waarbij de daders de voordeur hebben geforceerd en de woning hebben bezocht.

En vanochtend in de vroege ochtend reed een bestuurder over de N11 en verloor de macht over het stuur. Hij kwam op de andere weghelft terecht waarbij hij frontaal op de andere auto reed. Gelukkig waren er geen gewonden en was er alleen materiële schade.

Verder hebben we diverse overlast melding, burenruzies, verkeerszaken en winkeldiefstallen behandeld.

^TB

link

Weekendjournaal