AANHOUDING HETERDAAD INBRAAK WONING

AANHOUDING HETERDAAD INBRAAK WONING
Alphen aan den Rijn.

Op dinsdag 16 mei 2017 rond 14.25 uur werden agenten gestuurd naar de omgeving Herenhof te Alphen aan den Rijn.
Daar volgde een melder een aantal mannen. Op dat moment was de reden voor ons nog onduidelijk.

Doordat de melder een van de mannen op afstand volgde via de dijk, kon deze man worden staande gehouden door agenten. Dit was in de omgeving van de Ridderhof.

Tegelijkertijd werden andere agenten geinformeerd over een heterdaad woninginbraak in de Pietersberg waarbij de daders waren weggerend.

Als snel legden de agenten verband tussen beide meldingen en uit de verklaring van de melder en de getuige van de inbraak bleek dat de man die op dat moment was staande gehouden als verdachte kon worden aangemerkt en dat de achtervolging in de Pietersberg was begonnen.

Door deze goede samenwerking tussen oplettende bewoners en de collega’s is dus kort na de inbraak op heterdaad een 51 jarige man uit Utrecht als verdachte aangehouden.

De verdachte was niet alleen. Door getuigen is gezien dat twee andere mannen ook vanaf de Pietersberg zijn gevlucht. Een duidelijk signalement van deze mannen is er niet.

Bent u getuige geweest van de inbraak of heeft u mannen weg zien rennen in de omgeving van de Pietersberg of heeft uw wellicht andere informatie die ons bij de verdachten kan brengen neemt u dan contact met ons op via 0900-8844. Kan ook anoniem via 0800-7000

De recherche in Gouda onderzoekt de zaak.

^TD

link

AANHOUDING HETERDAAD INBRAAK WONING