Het Alphense Politie-weekendverslag van vrijdag 5 mei 16.00

Het Alphense Politie-weekendverslag van vrijdag 5 mei 16.00 uur t/m maandag 8 mei 07.00 uur

Het weekend startte met 5 mei, Bevrijdingsdag. Op veel plekken in Alphen werden er festiviteiten georganiseerd. De Liberty Tour reed door Alphen, het bevrijdingsvuur werd ontstoken en op het Rijnplein traden tot ‘ avonds laat verschillende artiesten op. Er was Veel publiek en vooral veel plezier. En voor ons……voor ons was er niets te doen. Zo horen feestjes altijd gevierd te worden. Complimenten voor de organisaties die zich hiervoor ingezet hebben.

Elders in Alphen waren wij wel nodig. In totaal hebben we 86 incidenten verwerkt.

Op de Staalweg werden 8 minderjarigen aangehouden. Zij hadden een afgesloten terrein betreden en voor duizenden euro’s schades aangericht. Het onderzoek loopt in volle gang en de jongeren horen in een later stadium hun straf hiervoor.

Op de Anna van Burenlaan werd een 17 jarige meisje uit Alphen aan den Rijn van haar smartphone bestolen door een groep jongeren. Een goed signalement, oplettende melders en een scherpe zoekslag leverde de aanhouding van 5, wederom minderjarige, verdachten op.

In de Julianastraat was het wat onrustig. Zowel een 21 jarige Alphenaar als een 30-jarige Alphenaar hebben beide een gebiedsverbod uitgereikt gekregen vanwege hun gedragingen. Daarnaast zijn zij ook aangehouden en krijgen zij nog een aparte bekeuring voor hun gedrag.

Rijden onder invloed mag ook niet ontbreken. Vrijdag kon een 28 jarige bestuurder van een snorfiets zijn rijbewijs inleveren nadat hij 660 ug/l had geblazen. Een dag later kon een andere, beginnend, 21 jarige scooterbestuurder ook zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 490 ug/l.

In Boskoop werd op het Westpark een 25 jarige dronken vrouw aangehouden. Zij verzette zich ook nog eens tegen haar aanhouding en is naar Gouda overgebracht om haar zonden verder te overdenken. De kater komt later.

Bij de PI aan de Maatschapslaan werd een 25-jarige man uit Zeist aangehouden omdat hij iets over de muur van de PI gooide. Was in ieder geval geen brood met een vijl erin. Wat het wel was wordt verder uitgezocht.

Opvallend was ook het 4 jarig jongentje die in de Braziliestraat opgesloten zat in een ondergrondse container. Hij is door de brandweer vanuit zijn benarde positie bevrijd.

Op de N11 was het zondag ook weer eens raak. Een auto sloeg over de kop. De 4 inzittenden raakten licht gewond. Bij het ongeluk waren meerdere auto’s betrokken. De N11 is een tijdje afgesloten geweest. Diezelfde avond belandde wederom op de N11 na een aanrijding een auto in een naastgelegen sloot. Hierbij waren geen gewonden. Wel is de N11 nagenoeg de hele nacht afgesloten geweest ivm het herstel van schade aan de weg.

Verder waren er nog meldingen van overlast jeugd, verkeerszaken waaronder aanrijdingen, burenruzies en andere huiselijke twisten en nog vele andere incidenten van uiteenlopende aard.

^JN

link

Het Alphense Politie-weekendverslag van vrijdag 5 mei 16.00