ONGEVAL N11

ONGEVAL N11

Alphen aan den Rijn – Afgelopen nacht 28 april 2017 rond 03:00 uur reed een bestuurder in zijn auto over de N11 ter hoogte van Alphen aan den Rijn naar huis.

Vermoedelijk door het in slaap vallen kwam hij met zijn voertuig met de linkerzijde in de middenberm, daarna is er geprobeerd het voertuig uit de berm te halen. Hierdoor raakte deze in de slip waardoor de auto 2 rijbanen overstak en tot stilstand kwam tegen de vangrail. (zie foto).

Ondanks de impact, schade en snelheid is de bestuurder wonder boven wonder zonder, zichtbare letsel uit dit ongeval gekomen. De bestuurder is voor de zekerheid nog wel meegenomen door het ambulance personeel naar het ziekenhuis voor een uitgebreid onderzoek.

De bestuurder gaf in een verklaring aan dat hij op weg naar huis tegen zijn slaap had gevochten. Er was absoluut geen alcohol in het spel.

Eerder deze dag op 27 april 2017 rondom 11:00 uur heeft er op de N11 nog een aanrijding plaats gevonden. Deze bestuurder is vermoedelijk ook in slaap gevallen. In dit ongeval was helaas de bestuurder wel onder invloed van alcohol en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Ons advies is dan ook om uitgeslapen de weg op te gaan, want een ongeluk zit helaas in een klein hoekje.

Gelukkig kunnen deze bestuurders alles na vertellen, maar het kan ook helaas anders uitpakken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

^TB

link

ONGEVAL N11