Weekendjournaal Alphen aan den Rijn 24 maart, 16.00 uur

Weekendjournaal Alphen aan den Rijn 24 maart, 16.00 uur t/m 27 maart 07.00 uur

We hebben weer een weekend met van alles wat achter de rug. Dit keer zijn er 84 incidenten op ons pad gekomen. Het was een zeer gevarieerd en redelijk succesvol weekend als het gaat om aanhoudingen en oplossen van zaken.

De belangrijkste en in het oog springende zaken hieronder op een rijtje:
Onze hofleverancier van winkeldieven, Jumbo Herenhof, kwam vrijdag rond 17.00 uur al met de eerste klant op de lijn. Nog altijd denken mensen dat zij er in die winkel mee weg komen. Zelfde avond werd er nog één aangeleverd door een andere grote leverancier, Media Markt. Verder geen winkeldieven dit weekend.

Vrijdagmiddag is er op de Energieweg een hennepkwekerij ontdekt. Er is een grote hoeveelheid moederplanten aangetroffen en vernietigd. Afhandeling en onderzoek is in handen van het Hennepteam van het district.

Op de Lijsterlaan raakte een 33-jarige scooterrijder gewond bij een aanrijding op de kruising met de J.W.C. Bloemstraat.

Naar aanleiding van een openbare schennispleging in de omgeving Concertweg kon na een zoektocht in de omgeving op basis van het signalement een verdachte worden aangehouden. Tegen de 25 jarige man uit Ter Aar is proces-verbaal opgemaakt.

Een 29 jarige man uit Bodegraven werd aangehouden in verband met het beledigen van de collega’s.

3x Rijden onder invloed: 1 bestuurster auto blies 390 ug/l. 1 bestuurder auto blies 610 ug/l en 1 bestuurder snorfiets blies 430 ug/l

In het centrum werd een 22 jarige man uit Leiden aangehouden ivm wangedrag op straat en bij horecagelegenheden in de Julianastraat. Hij heeft naast een bekeuring ook voor 24 uur een gebiedsverbod gekregen.

In verband met diefstal van grote hoeveelheden planten incl. karren in Boskoop zijn in Veen (NB) 2 verdachten aangehouden. Zaak wordt door ons verder afgehandeld. We zijn overigens nog op zoek naar getuigen of gedupeerden van deze diefstal(len).

Twee mannen zonder vaste woon of verblijfplaats werden aangehouden op aanwijzing van inwoners van Boskoop. Had alles te maken met het vervolg van een reactie op een phissing mail. Mogelijk dat men nu op zoek was naar post of bankpassen. Oplettendheid en goede omschrijving door de getuigen leverde twee aanhoudingen op. Onderzoek wordt nu voortgezet.

Er zijn dit weekend ook 2 aangiften van poging inbraak woning opgenomen. Een maal in Boskoop en een maal in Alphen.

En verder ook nog de voor ons veel voorkomende incidenten zoals geluidsoverlast, hulpverlening, vermissing, conflictbemiddeling, verdachte situatie (blijf melden).
Wederom een weekend met van alles wat.

^JN

Met dank aan Josh Walet voor de foto’s.

link

Weekendjournaal Alphen aan den Rijn 24 maart, 16.00 uur