Veel mis in het verkeer

ZEVENHOVEN / VROUWENAKKER / LEIMUIDEN – Vannacht vielen bij controles meerdere zaken op in het verkeer. In Zevenhoven reed een 31-jarige man uit Aalsmeer over de Oude Spoorbaan. Hij viel op door een kapot achterlicht, bij controle bleek dat hij ook een gladde band had en dat de geldigheid van zijn kenteken verlopen was. Het achterlicht kon hij ter plaatse repareren. Voor de gladde band en het ongeldige kenteken heeft hij bekeuringen gehad.

Daarna viel in Vrouwenakker een 32-jarige man uit De Hoef op door weer een kapot achterlicht. Bij controle bleek dat een band zo versleten was dat het ijzer naar buiten stak. Ook was een remschijf ernstig versleten. De man heeft hiervoor bekeuringen gehad en mocht niet verder rijden. Hij is lopend naar huis gegaan.

Weer wat later in Leimuiden op de N207 viel een 26-jarige man uit Zevenhoven op door een kapotte koplamp. Bij controle gaf de blaastest aan dat de man teveel gedronken had, bij de blaastest op het bureau bleek de man 380 Ug/L te blazen, bijna twee keer zoveel dan toegestaan. De man is met een rijverbod en bekeuring lopend naar huis gegaan.