Ter Aarder onder invloed aangehouden 

Nieuwveen – Afgelopen nacht vond er rond 00:15 uur op de Oude Nieuwveenseweg een aanrijding plaats. Een personenauto botste op een taxibusje wat hem tegemoet kwam en op geparkeerde personenauto.De bestuurder stapte uit, bekeek de schade en probeerde weer weg te rijden. Een getuige probeerde dit te voorkomen en probeerde de deur te openen. Toen dit niet lukte sloeg de getuige de ruit in en wist hij de sleutels uit het contact te krijgen.

De inmiddels gewaarschuwde politie hield de 19-jarige bestuurder uit Ter Aar aan. Hij bleek flink onder invloed en blies op het bureau 710 ugl. Ruim 8x meer dan toegestaan als beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de 19-jarige man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De veroorzaakte schade zal de verzekering op hem gaan verhalen.