Aanhouding na negeren stopteken

NIEUWVEEN – Vannacht wilden agenten rond 01:00 uur een personenauto controleren op de Dorpsstraat in Nieuwveen. De bestuurder van die auto dacht daar echter anders over en reed weg richting de Oude Nieuwveenseweg.  Ondanks het stopteken en de zwaailichten bleef de bestuurder doorrijden. Via de Oude Nieuwveenseweg en de Kattenbrug reed de bestuurder de Westkanaalweg op om zich vervolgens “klem” te rijden op het industriegebied aldaar.

Bij het openen van de deur van de auto kwam de agenten een sterke wietlucht tegemoet. Na het aanspreken van de bestuurder bleek hij ook duidelijk onder invloed. De bestuurder is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef.

Op het politiebureau bleek dat de bestuurder naast het rijbewijs wat hij toonde op straat ook nog een id-kaart bij zich had echter met andere persoonsgegevens. Na onderzoek bleek dat het rijbewijs was van iemand die zeer veel op de bestuurder leek.

De bestuurder, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten en zal vandaag worden gehoord door de recherche.