Ongeval na eerder ongeval met motor op de A2

Een 23-jarige motorrijder ging zaterdagmiddag onderuit met zijn motor op de afrit Breukelen van de A2 (links). Een rijstrook werd hierdoor tijdelijk afgesloten. Twee automobilisten kwamen later met elkaar in botsing op de afgesloten rijstrook.

Omstreeks 15.30 ging de motorrijder afkomstig uit De Meern onderuit. Hij werd door de ambulance met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat door het ongeval veel olie op de weg was gekomen, werd de afrit tijdelijk afgesloten. Op de A2 werd met een pijlwagen en borden die een rood kruis aangaven aangegeven aan automobilisten dat de afrit en rijstrook gesloten was.

Twee automobilisten die op de afgesloten rijstrook bleven rijden, raakten op de afgesloten rijstrook omstreeks 17.00 uur met elkaar in botsing. Een van de automobilisten trapte plotseling op de rem toen hij in aanraking kwam met de gele drempels op het wegdek. De automobilist die achter hem reed kon niet tijdig remmen. Beide bestuurders, een 53 jarige man uit Utrecht en een 52 jarige man uit Wageningen, zijn met verwondingen aan nek en borst naar het ziekenhuis vervoerd. Verschillende achteropkomende automobilisten moesten ook remmen, maar kwamen met de schrik vrij.