Doodsoorzaak Larissa Dumont wordt opnieuw onderzocht

Op 27 mei 1997 overleed de toen 25-jarige Larissa Dumont uit Nieuwveen. Onderzoek door de politie wees uit dat de 25-jarige zou zijn omgekomen door een beet van haar paard. Naar aanleiding van publicaties in de Telegraaf besloten politie en justitie de zaak met de wetenschap van nu opnieuw te bekijken. Onder leiding van een officier van justitie heeft de Voorziening Cold Case en Vermiste Personen van de politie-eenheid Den Haag het onderzoek opnieuw geopend.

Politie en justitie hebben geen reden om aan te nemen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Zij willen er alles aan gedaan hebben om ook in het belang van de nabestaanden, duidelijkheid te krijgen wat er die avond precies is gebeurd. Hiertoe wordt het stoffelijk overschot van de vrouw geexhumeerd en met de forensische technieken van nu door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht in de hoop dat dat meer duidelijkheid geeft.