Hennepkwekerij in kassencomplex Floraweg ontmanteld

Het hennepteam van de politie heeft maandag 1 juni een hennepkwekerij in een kassencomplex aan de Floraweg aangetroffen en ontmanteld.

De politie had informatie dat er mogelijk een kwekerij in de kas aanwezig was. Het hennepteam besloot maandag een instap te doen en trof in het kassencomplex in een afgetimmerde ruimte ruim 1400 hennepplanten aan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”

In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.