Geld van rekening gepind na vermoedelijke shouldering in supermarkt

Een echtpaar uit Rijnsaterwoude is donderdag 22 januari bestolen van een geldbedrag. Het echtpaar had rond 11.45 uur nog gepind in de Lidl aan de Ouvertureweg in Alphen aan den Rijn en reden daarna naar de Zonnedauwlaan in hun woonplaats. Vermoedelijk heeft iemand ongezien meegekeken toen de pincode werd ingetoetst in de supermarkt.

In Rijnsaterwoude, op de Zonnedauwlaan, werd het echtpaar aangesproken door drie onbekenden, een man en twee vrouwen. Een van de vrouwen heeft blond haar en is vermoedelijk zwanger. De personen, met een getint uiterlijk, vroegen de weg naar het bejaardentehuis. De personen zijn daarna weggelopen richting de Herenweg. Even later reed er met hoge snelheid een groene auto vanaf de Leidsevaartweg weg. Het echtpaar hoorde kort daarna van de bank dat er een groot geldbedrag van hun rekening was opgenomen. De politie vermoedt dat het echtpaar op de Zonnedauwlaan van een portemonnee met pinpas is gerold door de onbekende personen. Het was het echtpaar opgevallen dat zij vanaf de supermarkt in Alphen aan den Rijn werden gevolgd door een groene auto.

De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844. De politie waarschuwt voor deze vorm van diefstal en adviseert om tijdens het pinnen de code goed af te schermen zodat omstanders deze niet kunnen meelezen.