Verdachten van poging diefstal diesel aangehouden

De politie heeft zaterdag 1 januari ’s morgens twee mannen van 27 en 28 jaar uit Polen aangehouden op verdenking van poging diefstal diesel.

De politie had om 07.00 uur de melding gekregen dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een vrachtwagen op de Hogendijk. Bij het zien van een voorbijganger zijn de mannen weggerend, terwijl ze bezig waren diesel over te pompen in jerrycans. Bij de vrachtwagen werden meerdere jerrycans aangetroffen, waarbij de diesel overliep. In de omgeving tijdens de zoekactie werd een auto met twee inzittenden staande gehouden omdat deze opvallend slingerde. Omdat de bestuurder geen identiteitsbewijs of rijbewijs kon tonen en hij rook naar diesel werd zijn auto doorzocht. Daarin werden inbrekerswerktuigen, een tuinslang en een jerrycan aangetroffen. De politie heeft beide inzittenden, de verdachten, aangehouden.

De politie doet onderzoek of de verdachten ook betrokken zijn bij eerdere diefstallen van diesel bij een bedrijf in Alphen aan den Rijn aan de Kromme Aar.

 

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’