Politie zoekt getuige die braakgeluiden bij jachthaven hoorde

De politie is op zoek naar een getuige, een automobilist, die agenten seinde tijdens een zoekaktie op donderdagochtend 15 januari na een inbraak in een kooklokaal aan de Plantage in Oude Wetering. De getuige wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844.

Agenten reden na de melding van een bedrijfsinbraak, omstreeks 05.45 uur, naar de Langeweg in Roelofarendsveen omdat de verdachten volgens een getuige in die richting gelopen waren. Daar zagen de agenten een automobilist die hen seinde. De agenten zijn gestopt en hoorden van de bestuurder dat hij braakgeluiden had gehoord ter hoogte van de jachthaven. De automobilist is vervolgens naar de betreffende locatie gereden. Daar konden de agenten al snel één van de verdachten, een 20-jarige Amsterdammer, aangehouden. De tweede verdachte, een 20-jarige man uit Roelofarendsveen, werd later in een botenloods in de haven aangetroffen en aangehouden.