Getuige meldt zich na oproep politie

Een getuige, een automobilist, die werd gezocht door de politie naar aanleiding van een bedrijfsinbraak aan de Plantage in Oude Wetering heeft zich gemeld.

De getuige seinde naar agenten tijdens een zoekactie op donderdagochtend 15 januari na een inbraak in een kooklokaal. De automobilist zou omstreeks 05.45 uur braakgeluiden hebben gehoord ter hoogte van de jachthaven en reed samen met de agenten naar de locatie. Daar kon een eerste verdachte worden aangehouden. Iets later in de morgen werd de tweede verdachte in een botenloods in de haven aangetroffen. Het gaat om twee mannen van 20 jaar uit Amsterdam en Roelofarendsveen.

De politie had geen gegevens van de getuige. De man meldde zich dezelfde dag nog na een oproep in de media. Hij wordt nog gehoord.