Verdachte van diefstal brandstof aangehouden

De politie heeft vrijdag 5 december om 01.30 uur een 22-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof.

De politie kreeg kort voor de aanhouding de melding dat er een busje bij hettankstation aan de Van Alkemadelaan stond. Uit de bus zou een slang hangen. Debus bleek nog bij het tankstation te staan toen agenten kwamen aangereden. Ookde slang konden ze nog zien hangen, echter eenmaal bij de bus werd de slang debus in getrokken. De agenten kregen geen reactie toen ze riepen. Hierop werd deschuifdeur opengewrikt en werd de verdachte aangetroffen. Na het aantreffen vantwee vaten met daar tussen een dompelpomp, werd de verdachte aangehouden opverdenking van diefstal van brandstof. Vanwege de aangetroffen goederen met deslang werd de man ook aangehouden voor het hebben van inbrekerswerktuigen.

Inbrekerswerktuigen

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dathet niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegdkan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie.Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden vandat verbod.