Roelofarendsveen, Leimuiden – Politie zoekt eigenaren sieraden

De 31-jarige insluiper uit Alphen aan den Rijn, die wordt verdacht van het plegen van zeker 6 insluipingen in Roelofarendsveen en Leimuiden, blijft nog zeker 90 dagen vastzitten. Hij werd op vrijdag 30 mei aangehouden, nadat hij met buit en al het Braassemmermeer in was gefietst.

Een groot deel van de bij hem aangetroffen buit, voornamelijksieraden, is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaren. De recherche van hetdistrict Alphen aan den Rijn – Gouda heeft echter nog een aantal kettingen enhorloges, die ook bij deze insluiper werden aangetroffen, niet kunnen koppelenaan een aangifte. Naar alle waarschijnlijkheid zijn enkele op 29 of 30 mei jl.gepleegde insluipingen nog niet bij de politie gemeld. Mogelijk omdat deeigenaren van deze sieraden deze nog niet gemist hebben. De politie verzoekt metname de oudere inwoners van Roelofarendsveen, Oude Wetering, Leimuiden enomgeving om hun waardevolle eigendommen nog eens goed na te kijken op eventuelevermissingen. Mist u goederen, kunt u hiervan aangifte doen bij de plaatselijkepolitie, via 0900-8844.

De insluiper is in alle tot nu toe bekende gevallen de woningbinnen gegaan zonder schade te maken, doordat de toegangsdeur niet wasafgesloten. De politie adviseert u om ook overdag uw sloten te gebruiken, als ugeen zicht heeft op de toegangsdeuren van uw woning.