Roelofarendsveen – Vluchtende inbreker uit water gevist

Een 31-jarige inbreker uit Alphen aan den Rijn, die vrijdag 30 mei probeerde aan de politie te ontkomen door in het water te springen, is door agenten uit het water gehaald en alsnog aangehouden.

Omstreeks 13.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 85-jarigebewoner van een seniorenwoning aan de Rembrandt van Rijnsingel een inbreker hadoverlopen in zijn woning. Toen de bewoner de inbreker de weg probeerde teversperren, gaf deze hem een klap tegen het hoofd waarop de bewoner ten valkwam. De verdachtte vluchtte de woning uit met twee ringen en een koninklijkeonderscheiding van de bewoner. Nadat een (summier) signalement was doorgegevenaan de politie, gingen agenten naar de inbreker op zoek.

Een surveillerende agent zag, terwijl hij door Rijnsaterwoude fietste, eenman aan komen fietsen vanuit de richting Roelofarendsveen. De onbekende fietserzette bij het zien van de agent direct een spreekwoordelijk tandje bij maarbesloot, toen er zich meer agenten bij de achtervolging voegde, het ruime sop tekiezen. De man gooide zijn fiets op de grond en sprong het water van deBraassemmermeer in. Met behulp van een bootje van een omstander, wisten deagenten de verdachte uit het water te halen en naar de kant over te brengen.

Vanwege de toch nog wel frisse temperatuur van het water, vertoonde deverdachte onderkoelingsverschijnselen en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Daarwerd hij, onder bewaking, onderzocht tot hij aan het begin van de avond naar hetbureau vervoerd mocht worden om te worden ingesloten. In de fietstas van zijnachtergebleven fiets vonden de agenten, naast de twee weggenomen ringen en dekoninklijke onderscheiding, nog meer waardevolle spullen. Deze zijn vermoedelijkeveneens van diefstal afkomstig. De recherche onderzoekt de zaak en gaat op zoeknaar de herkomst van de spullen. De 85-jarige bewoner van de Rembrandt vanRijnsingel kwam met de schrik vrij.