Den Haag – Hennepkwekerij in bedrijfspand

In een woning aan de Laan van Meerdervoort ontdekte de politie dinsdag 13 mei een hennepkwekerij. De kwekerij werd ontmanteld en een 34-jarige vrouw uit Oude Wetering die in de woning aanwezig was, werd aangehouden.

Agenten stelden om 10.30 uur een onderzoek in toen zij een melding kregen vaneen omstander die een vreemde lucht rook. Dat bleek onmiskenbaar afkomstig tezijn van hennep. Niet zo verwonderlijk, toen agenten in de woning een kwekerijmet 900 planten aantroffen. De 34-jarige vrouw werd aangehouden. De politiestelt een nader onderzoek in. De kwekerij werd direct geruimd.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijenzijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank.Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijkesituaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft uvermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op tenemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel danmet de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.