Hekendorp – Inbrekers op heterdaad aangehouden, getuigenoproep

Op donderdag 3 april zijn er vier inbrekers aangehouden nadat zij op heterdaad werden betrapt bij een woninginbraak.

Rond 16:00 uur kwam de 45-jarige bewoonster van een woning aan de Hekendorpse Buurweg thuis en trof zij in haar woning een inbreker aan. Bij het zien van de vrouw des huizes ging de inbreker er vandoor. De bewoonster zag dat er in de tuin nog een man weg rende. Deze zijn in de richting van Hekendorp gerend. Uit informatie van een getuige bleek dat de vier mannen in een auto zijn gestapt. Deze mannen, twee 20-jarige mannen en twee 17-jarige jongens, allen afkomstig uit Utrecht, werden in de buurt van Lopik door agenten achterhaalt en aangehouden.

Belangrijke getuige
De bewoonster kreeg via een getuige, een man die passeerde op een bromfiets, belangrijke aanvullende informatie over de vluchtroute en signalementen van deze verdachten. Deze man zou een deel van de vluchtweg achter de auto met de vier inbrekers zijn aangereden. Omdat de politie deze specifieke getuige nog niet heeft gesproken en heel graag met hem in contact wil komen, roept de politie deze specifieke getuige op om zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Uw tip
Los van deze specifieke getuige wilt de politie ook heel graag met getuigen in contact komen die meer weten of iets gezien hebben van deze woninginbraak. Heeft u informatie? Bel dan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000