Gebroeders

LOENERSLOOT/LOENEN AAN DE VECHT – Aan het begin van de nacht van zondag 23 op maandag 24 november bleek dat twee broers allebei te veel hadden gedronken om achter het stuur te mogen zitten.

Rond 01.10 uur reden agenten over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Loenersloot moesten zij uitwijken voor een automobilist die zonder richting aan te geven van rijstrook veranderde. De automobilist, een 36-jarige man uit Loosdrecht, werd aan de kant gezet en kreeg een bekeuring voor de overtreding. Tevens moest hij een blaastest afleggen. Daarbij bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, meer dan anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Loosdrechter werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Toen de Loosdrechter rond 02.15 uur werd heengezonden, bood zijn 38-jarige broer uit Kortenhoef die bij hem was, aan om achter het stuur plaats te nemen. Omdat de Kortenhoever echter ook had gedronken, zeiden de agenten in het politiebureau dat hij eerst een blaastest af moest leggen. Daaruit bleek dat ook hij te veel op had en de agenten gaven aan hem aan niet te gaan rijden. De gebroeders verlieten daarop het politiebureau.

Rond 03.20 uur zagen agenten via camerabeelden dat de Kortenhoever toch achter het stuur stapte en gezamenlijk met zijn broer wegreed. Agenten gingen achter hen aan en de 38-jarige man uit Kortenhoef werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 245 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

—–