Zwaar onder invloed

LOENERSLOOT – Een automobilist werd in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 oktober na de melding van een getuige aangehouden omdat hij veel te veel alcohol op had.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een auto met erg veel licht aan en op een vreemde manier over de Westkanaaldijk reed. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto met draaiende motor stilstaand op de Westkanaaldijk aan. De bestuurder, een 38-jarige man uit Baambrugge, hing laveloos over het stuur. De agenten kregen de man wakker. Hij kwam zeer wazig over, sprak met dubbele tong en rook naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 820 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

—–